Tjej- & kvinnojourer

Till olika tjejjourer kan den som upplever sig vara tjej eller kvinna vända sig för att ha någon att samtala med. Alla tjejjourer har en mailadress och de allra flesta har även en chatt och ett telefonnummer du kan ringa.

Hos tjejjourer kan man alltid vara anonym och de du talar med har ett tystnadslöfte. Det betyder att ingen för vidare det du säger till någon annan. Tjejjourer är ingen myndighet vilket betyder att de inte har någon anmälningsplikt. Det kan därför vara skönt att först prata med en tjejjour och få ventilera sina tankar och sina känslor i lugn och ro, utan att behöva oroa sig för att någon måste göra en anmälan. Tjejjourer finns i många städer men inte i alla. Du behöver inte tala med en tjejjour i just din stad. Gå in på tjejjouren.se för att se vilken jour som har öppet just idag.

Det går också bra att vända sig till olika kvinnojourer för att prata. Kvinnojourer har också ett skyddat boende där man kan bo i hemlighet om man akut måste lämna sin familj eller partner. Både kvinno- och tjejjourer kan ha goda kontakter med polis och socialtjänst och veta vem som kan vara bra att prata med om man vill. På kvinnojouren.se kan du hitta en jour nära dig.

Här kan du läsa mer om vart du kan få hjälp/stöd.

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se