Killjourer

Finns det killjourer?

Idag finns det fler ideella föreningar och stödverksamheter för killar. Om du som kille vill eller behöver prata med någon då kan du anonymt ta kontakt med någon av dessa. Nedan finns tips om vilka du kan vända dig till.

Linnamottagningen

Om du som kille upplever att du är utsatt för hedersrelaterat förtryck och våld, och/eller om du är rädd att bli gift mot din vilja, kan du höra av dig till Linnamottagningen. Linnamottagningens rådgivning är öppen för både killar och tjejer. De har en jourtelefon för ungdomar 020-40 70 40, alla dagar 9-22. Besök gärna webbplatsen: Linnamottagningen

Killfrågor

Killfrågor är en sida där killar, eller de som känner sig som killar, i åldern 10-18 år, kan maila och chatta med deras pratkompisar (vuxna utbildade volontärer) om vad de vill, stort och smått. Killfrågor vill vara ett forum där killar kan prata om hur det är att vara kille, och där killar uppmuntras att göra jämställda handlingar!
Besök gärna killfragor.se

Tusen Möjligheter

Tusen Möjligheter är en ideell organisation som vilar på en feministisk grund och arbetar för ett jämställt samhälle. Föreningen 1000 Möjligheter anser att en viktig väg för att föra jämställdhetsarbetet framåt är att arbeta både med och för tjejer, killar och transpersoner, både var för sig och gemensamt. 1000 möjligheters arbete för ett jämställt samhälle bedrivs genom både ett förebyggande- och ett stödinriktat arbete. Till 1000möjligheter kan du vända dig för att prata om vad du vill, inget är för litet eller för stort. De som lyssnar är andra unga vuxna som stöttar och hjälper dig med det du vill. De har tystnadslöfte. Varje måndag mellan kl 19-21 och fredagar kl 18-20 kan du chatta med 1000 möjligheter via deras webbplats: 1000mojligheter.se

Dansa! Min kompis

Föreningen Dansa! Min kompis vill även erbjuda utsatta pojkar och unga män att utmana sina rädslor genom dans och ge pojkar och unga män erfarenheter av nya former av manliga normer. Att dansa är att göra något som inte anses vara ”manligt” och därför något som en pojke/man riskerar att bli retad för. Att dansa innebär att ta ett steg utanför hederskulturens normer och kan i förlängningen ge pojkar och unga män en viktig och skön frihetskänsla. Föreningen vill erbjuda utsatta pojkar och unga män en trygg miljö där det är okej att vara rädd och ångestladdad utan risk för att hans inre känslor ska bli kritiserade, dömda eller förödmjukade.

[email protected]
http://www.facebook.com/dansaminkompis/

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se