Chatta med oss

Så här gör du:
När chatten är öppen ser du en grön eller röd ruta nere i högra hörnet. Klicka på rutan för att chatta. Du som skriver till oss är anonym.

Ordinarie öppettider
Dagtid:
Tisdag, onsdag och torsdag kl. 13:00–15:00
Kvällstid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag kl. 19:00–21:00

Det går även att mejla oss dygnet runt på [email protected]. Här kan du även boka tid för chattsamtal dagtid. Givetvis är kan du vara anonym och alla mejl raderas så fort de är besvarade.

Chatten Kärleken är fri är till för dig som är barn eller ungdom. Du kan bland annat chatta med oss om du eller någon du känner upplever hot, begränsningar, förtryck och/eller våld hemma. Du kan även chatta med oss om dina rättigheter, kärlek, oro över att behöva gifta dig och könsstympning.

Vi som svarar har kunskap om hur det kan vara att leva i en familj med starka normer och regler om hur du ska leva eller vilka känslor du får ha – som att vara kär i någon familjen inte accepterar. Vi förstår hur det känns att inte ha den frihet man skulle vilja ha.

Vi på Kärleken är fri finns här för att stötta och lyssna på dig.  Vi har tystnadslöfte, vilket betyder att det du chattar med oss om får inte föras vidare.

––

Chat
When the chat is open, click on the green or red button in the bottom right corner.

Regular Opening hours
Tuesday, Wednesday and Thursday 1:00 pm–3.00 pm
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Sunday 7:00 pm–9:00 pm

You can also email us at [email protected]. All emails are erased when answered.

Kärleken är fri is an online chat for those of you that are exposed to honour based violence. We listen to you and offer help and support. We’re trained volonteers with pledge of secrecy. You can of course stay anonymous.

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se