Warning: Use of undefined constant ENV - assumed 'ENV' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/58/4003558/karlekenarfri.se/public_html/wp-2016/wp-config.php on line 26 Sandras berättelse | Kärleken är fri

Sandras berättelse

"Att bli slagen, kontrollerad och kränkt trodde jag var helt normalt. Men när jag började i skolan och fick se hur svenska tjejer hade frihet och fick umgås med killar trots att deras föräldrar visste om de, så blev jag nästan lite chockad…"

BILD

Jag blev så arg och avundsjuk på den frihet de hade. Jag vågade knappt drömma om att jag kunde få samma frihet. I min fantasi vill jag vara som dem, jag ville kunna umgås med killar, ha vilka kläder jag ville och känna glädje och vara fri. Men det var bara som en dröm jag höll för mig själv. Tills en dag då jag fruktade för mitt liv och jag fick nog.

Jag var 16 år när jag lämnade min familj. En skräckslagen och totalvilsen 16-åring som ville inget annat än att leva ett liv bortom all kontroll, begränsningar och totalförvirring. Det var april månad som min resa mot en bättre framtid började, där jag själv skulle få bestämma och styra. Det var en tid präglad av ensamhet och skuldkänslor för att ha svikit min familj. Rädsla av ovisshet som gjorde mig deprimerad och jag kände mig svag. Jag hade ingen aning om hur mitt nya liv skulle bli. Men det enda jag visste var att jag ville ha ett liv där jag kände mig fri. Fri att känna och tycka precis som jag själv ville. Fri från ansvaret för familjens anseende och rykte.

Min resa började genom mina drömmar. Genom att våga tro på mina drömmar hittade jag styrkan inom mig själv och orkade kämpa vidare. En stryka som jag inte visste att jag hade. Men genom att påminna mig själv om allt jag har överlevt och gått igenom så blev det tydligt vilken stark människa jag var och är…

Idag lever jag ett bra liv som jag själv bestämmer över. Ett liv som jag inte trodde var möjligt. Med de här orden vill jag visa för andra tjejer som lever med våld och begränsningar att det går att förändra sitt liv! Det är tufft och kämpigt men så otroligt värt att kämpa för, även när det känns som svårast.

/Sandra

    Till dig som har egna upplevelser av förtryck, tvång och våld eller något annat – ta chansen och prata med de vuxna som är ute på din skola under projektet Det handlar om kärlek. Eller chatta med oss i vår chatt Kärleken är fri. Du kan vara helt anonym och vi som svarar har kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat förtryck och våld. 

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se