Denizes berättelse

Denize hade träffat en pojkvän, som hon hade haft sex med. Efter ett tag hade hon blivit gravid, och gjorde då abort. Hon bodde under den här tiden tillsammans med sin familj, men berättade inte något för dem om att hon hade en pojkvän eller att hon hade blivit med barn. Samma dag som Denize hade varit på sjukhuset och gjort aborten hittade hennes mamma återbesökskvittot från sjukhuset som låg i Denizes handväska.

När mamman hade fått Denize att berätta om aborten misshandlade hon sin dotter och hotade att ta livet av henne. Denize lämnade hemmet och återvände inte förrän dagen efter. När hon kom hem till sin familj igen låste hennes mamma in henne i lägenheten.

Denizes storebror drog in henne i hennes rum där hon misshandlades, blev spottad på och återigen hotades till livet av både mamman, pappan och brodern. Hon tvingades att ligga på golvet i rummet, eftersom hon enligt sin familj var en smutsig hora som inte förtjänade att ligga i någon säng.

Denize förbjöds att titta på eller prata med någon. Hon fick inte heller äta eller dricka under en hel dag, hon fick inte ens gå på toaletten ifred utan var bevakad varje minut. Hon fick inte lämna sitt rum och vågade inte ens resa sig från sin plats på golvet. Efter två dagar lyckades Denize rymma vid ett tillfälle när ytterdörren var obevakad och någon hade glömt nycklarna i låset.

Pappan, mamman och brodern dömdes för olaga frihetsberövande.

– Denize heter egentligen något annat

    Till dig som har egna upplevelser av förtryck, tvång och våld eller något annat – ta chansen och prata med de vuxna som är ute på din skola under projektet Det handlar om kärlek. Eller chatta med oss i vår chatt Kärleken är fri. Du kan vara helt anonym och vi som svarar har kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat förtryck och våld. 

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se