Tankar efter första veckan i Malmö | Kärleken är fri
Till bloggarkivet

Tankar efter första veckan i Malmö

Den 6 February, 2015

Igår avslutades den första av tio skolveckor här i Malmö.

Veckan har bjudit på flera intressanta möten och behovet av att lyfta frågan kring hedersrelaterad problematik har blivit påtagligt. Frivilligorganisationerna och processledarna som har varit med under veckan har gjort ett kanonjobb i arbetet med att fånga upp de ungdomar som behöver någon att prata med och eleverna har varit öppna och engagerade i våra möten. En nyfikenhet och flera tankar har väckts hos många av de elever som har sett föreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!? och flera röster har hörts som betonar behovet av att prata kring hedersrelaterad problematik samt att sprida information kring ämnet.

Under veckan har Kärleken är fri fått uppmärksamhet i både radio, tv och tidningar vilket kan ses som ytterligare ett kvitto på hur viktig frågan är och att den därför bör uppmärksammas ännu mer (här kan du se och höra inslag: SVT Sydnytt och P4 Malmöhus)

Den första skolveckan har genomsyrats av en god stämning, intressanta möten och ett stort engagemang från både skolpersonal och elever. Vi har goda förhoppningar om fantastiska skolveckor och en lika fantastisk vår!

/Sia Brorsson, praktikant, Rädda Barnen Region Syd

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se