Fem skolor i Malmö ska arbeta förebyggande mot hedersvåld | Kärleken är fri
Till bloggarkivet

Fem skolor i Malmö ska arbeta förebyggande mot hedersvåld

Den 22 August, 2016

Vecka 35 startar Arvfondsprojektet Kärleken är fri (2014-2017) sin skolturné i Malmö tillsammans med teaterföreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!? Syftet är förebygga hedersrelaterat våld och förtryck samt stärka stödet för utsatta barn och unga.

 

RättsligaramarUnder veckorna kommer Rädda Barnen, polis, socialtjänst, kvinnofridsamordaren i Malmö stad och frivilligorganisationer finnas på plats i skolorna för att informera om barns rättigheter och vart eleverna kan vända sig om de kränks. En del av kärleksveckan är teaterföreställningen som ger elever möjlighet att diskutera kärlek, identitet, normer och rättigheter tillsammans med ansvariga vuxna.

För de barn och unga som under eller efter veckan vill prata vidare om dessa frågor finns vår chatt Kärleken är fri på hemsidan dinarattigheter.se/wp-2016. Chatten bemannas varje vardag av organisationer som har kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck.

Turnéplan:

v.35 Apelgårdsskolan

v.36 Hermodsskolan

v.37 NTI-gymnasiet

v.38 Thorén Business School

v.43 Oxievångsskolan

Tack till samtliga samverkansaktörer: ATIM kvinno- och tjejjour, HOMA, Tillsammans för Sverige, Kvinnojouren Malmö, Kraftstationen, Möllans Basement, Malmö FN förening, Tjejer i Förening, Ungdomsmottagningen Malmö, Plattform Malmö, Kvinnofridsprogrammet, Kompetenscentrum, Polisen, Tegelhuset, BoF Mottagning Öster, Socialsekreterare polis Öster, Oxie fritidsgård.

Kärleken är fri (2014-2017) är ett Arvsfondsprojekt i samarbete mellan Rädda Barnen, Länsstyrelsen Östergötland, Örebro Länsteater och Folkteatern i Gävleborg. I projektet ingår en skolturné tillsammans med föreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI?, en nationell stödlinje för barn och unga utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och ett pedagogiskt material kring hedersproblematik riktat till skolpersonal. För mer information: dinarattigheter.se/wp-2016

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se