Engagerade elever i publiken | Kärleken är fri
Till bloggarkivet

Engagerade elever i publiken <3

Den 20 March, 2015

Här kommer en inblick i skådespelarnas arbete i form av två förställningsrapporter skrivna av Susan Taslimi och Siham Shurafa, skådespelare KÄRLEKEN ÄR FRI!?:

Vi spelade på Rönnen. Fantastisk publik. Hela tiden med. Bra respons. Efterarbetet gick bra. Aldrig tidigare hade vi en sådan engagerade publik. Hela rummet bubblade av diskussioner och förslag. Flera utmanade pappan “du är inte rädd om din familj, du är rädd om vad folk omkring dig tycker”, “vi lever inte i medeltiden” , “Leila är en människa och får bestämma själv”. En lyckad föreställning, det känns bra. Ha en fin dag alla.

/Susan Taslimi

Universitetsholmens gymnasium har så mycket fina, tänkande, reflekterande och samarbetande elever. Det har varit så grymt kul att spela för dem! Speciellt kul att hålla efterarbete med dessa ungdomar. Så mycket tankar och försök att problematisera varandras förslag och försöka hitta positiva utvägar för Fadi och Leila – verkligen super. 

Vi har valt att ställa frågan: vad kan vi göra för att hjälpa Fadi och Leila? Istället för att fråga vad Fadi ensam kan göra. Det är lätt att fokus annars hamnar på hur Fadi ska slippa undan och inte hur både Fadi och Leila ska få hjälp. Nu har förslagen börjat handla om båda syskonen och inte endast om Fadi. Med denna, till synes lilla förändring, hamnar fokus mer naturligt på syskonens utsatta situation och elevernas svar och förslag formuleras därefter. 

/Siham Shurafa

Viktiga kontakter

SOS Alarm

112

www.sosalarm.se

BRIS

116 111

www.bris.se

Polisen

114 14

www.polisen.se

Rädda barnen

www.rb.se

Ungdomsmottagningen

www.umo.se

Kvinnofridlinjen

020-50 50 50

Tjejjouren

www.tjejjouren.se

Kvinnojouren

www.kvinnojouren.se